start-ups

Regering stopt MolenGeek half miljoen toe

De Amerikaanse ambassadrice Denise Bauer (vierde van links) en minister Alexander De Croo (rechts) kregen van jonge ondernemers te horen aan welke projecten ze werken. ©Photo News

In de coworking ruimtes kunnen jongeren hun projecten uitwerken en kinderen leren coderen.

'Sommigen (Donald Trump, red.) noemen Molenbeek een 'hellhole'. Maar ik zie hier veel talent, energie, opportuniteiten en jonge mensen die er iets van willen maken - en dat in een omgeving met de nodige uitdagingen', zei Alexander De Croo, vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom.

Samen met de Amerikaanse ambassadrice Denise Campbell Bauer bezocht hij vrijdag MolenGeek, een vereniging die jongeren stimuleert en begeleidt in digitaal ondernemerschap. Dat was de tweede keer, een jaar geleden hadden ze het initiatief al bezocht. 

Twee van de vijf oprichters van MolenGeek: IT-ondernemer Ouassari Ibrahim en Julie Foulon van Start It @KBC. ©BELGA

MolenGeek werd twee jaar geleden opgericht door vijf jonge ondernemers, waaronder Ibrahim Ouassari, geboren en getogen in Molenbeek. Hij stopte op z'n dertien met school, waarna hij op zijn twintigste technologie ontdekte. Vandaag leidt Ouassari vier IT-bedrijven. 'We willen de jongeren uit Molenbeek duidelijk maken dat ook zij die hun studies niet afmaken, niet uit een ondernemersfamilie of een ander land komen ondernemer kunnen worden.'

'Zo'n initiatief verdient onze steun. Ik kijk uit naar het eerste product made in Molenbeek', zei De Croo die namens de federale regering 500.000 euro in MolenGeek stopt. De vereniging krijgt daarnaast financiële steun en infrastructuur van KBC, Samsung en Google.

Coworking

MolenGeek zag het licht als een wedstrijd waarbij teams tijdens een weekend een business model zo goed mogelijk moeten uitwerken. Het event groeide de voorbije twee jaar uit tot een bedrijvencentrum van 170 vierkante meter in hartje Molenbeek.

In de kantoren zagen we start-ups die werken aan projecten rond onder meer alternatief toerisme in Brussel en in de hoofdstad de goede en slechte routes in kaart brengen voor rolstoelgebruikers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud