Wat is uw technoprofiel?

Bent u een technohater of een technojunk? Of zit u ergens daartussen. Doe de test. En zie meteen op welke politicus of ondernemer u lijkt.

Techno-traditioneel

Houdt u niet van technologische snufjes of ziet u zich niet meteen rondrijden in een Google Car? Dan bent u eerder een Technohater of toch tenminste een Technotraditioneel – u houdt het stuur van uw leven liever in eigen handen. U geniet meer van een goede babbel tussen pot en pint, dan iets te posten op Twitter of LinkedIn. En waarom moet dat allemaal zo snel? Menselijke relaties en waarden zijn belangrijk. Geef u maar het échte leven zonder technologie zolang u kan, alvorens de robotinvasie begint.

Techno-traditionele  politici en ondernemers: 

 • Fernand Huts, CEO van de logistieke groep Katoen Natie
 • Ignace Van Doorselaere, CEO van lingerieproducent Van de Velde

Techno-treuzelaar

Ok, technologie maakt alles een stuk gemakkelijker. Maar u hoeft niet meteen de laatste vakantiefoto’s in de cloud te keilen. Big Brother ligt trouwens overal op loer. Liever een gezonde balans tussen online en offline en datgene vermijden wat je privacy in het gedrang kan brengen. Meekeuvelen over de laatste innovaties lukt nog, maar je hebt ondertussen wel genoeg gezien. Tijd om even uit te loggen.

Toekomstige techno

De technologie heeft nog geheimen voor u, maar meesurfen in cyberspace sluit u niet uit. Is swipen, pinnen, snappen, regrammen of liken nog niet helemaal vertrouwd? Geen probleem, met een gezonde dosis nieuwsgierigheid kijk je naar de innovaties van morgen. Robotstofzuiger of 3D-printer? Misschien wel. Technologie kan handig zijn, waarom zou je het in de toekomst dan niet uitproberen?

Toekomstige techno's onder politici en ondernemers:

 • Koen Dejonckheere, gedelegeerd bestuurder Gimv   
 • Paul Kumpen, Voka-voorzitter en bouwondernemer 
 • Bart De Wever, N-VA-voorzitter 
 • Wouter Beke, CD&V-voorzitter   
 • John Crombez, sp.a-voorzitter   

Techno-twijfelaar

Eerst denken, dan doen. Die kraaknieuwe tablet waar iedereen de mond vol van heeft, staat op uw verlanglijstje. Van de wekker op je smartphone ‘s morgens, betalingen met de bank app, conversaties via WhatsApp tot het bingewatchen op Netflix ‘s avonds. Technologie speelt een belangrijke rol in uw leven en u gaat er bewust mee om, maar toch twijfelt u soms. U gooit uw privacy niet te grabbel en gaat spaarzaam om met je e-mailadres. Wat gebeurt er met al die data en wie weet wie er allemaal beter van wordt?

Techno-twijfelaars onder onder politici en ondernemers:

 • Jean-Paul Van Avermaert, CEO van beveiligingsbedrijf G4S 
 • Meyrem Almaci, GROEN-voorzitter
 • Gwendolyn Rutten, Open VLD-voorzitter

Techno-tovenaar

U gaat door de nieuwste technologieën alsof u er mee opgegroeid bent en geen enkele hype is u onbekend. Wanneer het grote publiek ze eindelijk oppikt, zit u al bij The Next Big Thing. Uw cd-collectie heeft plaats geruimd voor Spotify, vrienden herkent u nog enkel aan hun WhatsApp-avatar en uw hele boekhouding zweeft in de cloud. Iedereen maakt zich zorgen over privacy, maar u hebt daar minder problemen mee. Bovendien is technologie de toekomst. Het beste moet nog komen.

Techno-tovenaars onder politici en ondernemers:

 • Ann Claes, co-CEO kledingketen JBC
 • Saskia Van Uffelen, CEO Ericsson Belux, Digital Champion

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content