‘Airbnb is winstgevend over heel 2017'

Airbnb is winstgevend. ©ANP XTRA

Het online kamerplatform Airbnb heeft over heel 2017 winstcijfers geboekt. Dat meldt zowel het financiële persagentschap Bloomberg als de gereputeerde Amerikaanse tech-site Recode.

Airbnb behaalde al in 2016 een eerste kwartaalwinst, maar hield nu ook over het hele jaar 100 miljoen dollar (zo’n 81 miljoen euro) over onderaan op de rekening. Het bedrijf werkt volop aan de uitbreiding van zijn portfolio. Sinds kort kunnen mensen er ook reiservaringen aanbieden.

De cijfers van Airbnb staan in schril contrast met die van de andere mascotte van de deeleconomie, Uber. De taxi- en deelautoapp draait nog altijd dieprode cijfers. De goede cijfers bij Airbnb doen de geruchten aanzwengelen dat het bedrijf dit jaar naar de beurs trekt.

Toch is het bedrijf niet vrij van zorgen. In de thuismarkt San Francisco traden eind januari nieuwe verhuurregels in werking. Die halveerden het aanbod op het platform bijna. Airbnb maakte ook bekend dat Kenneth Chenault, de CEO van American Express, toetreedt tot de raad van bestuur. Chenault staat op het punt American Express te verlaten. Eerder deze week werd hij ook al bevestigd als bestuurslid bij het sociaal netwerk Facebook.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect