Amazon brengt slimme luidspreker Echo naar België

De Amazon Echo is voortaan te bestellen vanuit België. ©REUTERS

De slimme luidspreker Amazon Echo is voortaan ook te bestellen vanuit ons land. Dat stelt de e-commercegigant in een persbericht.

Amazon blijft in hoog tempo zijn producten naar ons land loodsen. Begin november rolde het zijn abonnementsformule Prime, met gratis leveringen binnen de 24 uur en toegang tot de videostreamdienst Prime Video, uit over de Benelux. 

Vandaag zet Amazon alweer een nieuwe stap. In 28 nieuwe landen, waaronder België, stelt het Amazon Music Unlimited open. Dat is de 'Spotify'-variant van Amazon, waarmee gebruikers in totaal naar 40 miljoen nummers kunnen luisteren. Dat gaat via Amazon Music-app, op verschillende kanalen. 

Alleen Engels

40 miljoen
Nummers
Via Amazon Music en de Echo kan je voortaan 40 miljoen nummers 'opvragen'.

Daarbovenop start Amazon met het verschepen van de Echo, de beroemde slimme luidspreker van Amazon, naar die 28 landen. Via de Echo, en de achterliggende slimme assistent Alexa, kunnen klanten allerlei elementen opvragen, van het weerbericht tot hun favoriete muziek. Het is geen toeval dat Amazon zijn muziekstreamdienst en de Echo gecoördineerd op België loslaat. 

Belgen die de Echo willen bestellen, zullen wel nog altijd Engels moeten praten tegen de slimme praatpaal. Voorlopig verstaat Alexa geen Nederlands. Ook de navigatie binnen de muziekstreamdienst is voorlopig beperkt: ze is enkel beschikbaar in Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Japans. 

Familiepakket

Wie wil intekenen op de muziekstreamdienst van Amazon, heeft de keuze uit twee abonnementen. Het 'Individual Plan' geeft een persoon toegang tot de muziekbibliotheek via al zijn apparaten voor 9,99 euro per maand. Er bestaat ook een formule voor het hele gezin, die komt op 14,99 euro per maand.  

Die tarieven zijn relatief regulier in de markt. Voor Apple Music, de streamdienst van Apple, moet een gebruiker ook 9,99 euro en 14,99 euro neertellen. Ook Spotify rekent 9,99 euro. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud