Advertentie

Cronos nadert mijlpaal van half miljard omzet

De Cronos Groep nadert de mijlpaal van een half miljard omzet. ©Cronos Groep

De discrete Antwerpse IT-groep Cronos blijft fors groeien. In 2016 werd ze bijna een vijfde groter.

Cronos, het Antwerpse bedrijf dat zijn klanten ondersteuning biedt voor een brede variëteit aan IT-vraagstukken, blijft stabiel groeien. Over heel 2016 boekte het bedrijf 480 miljoen euro omzet, 18 procent meer dan een jaar eerder. In 2015 bedroeg de omzetgroei ook al een vijfde. 

De doorgaans erg discrete IT-groep nadert zo de mijlpaal van een half miljard euro omzet. In tegenstelling tot andere prominente IT-spelers, zoals het Hasseltse Cegeka, blijft Cronos het gros van die omzet uit eigen land halen. 80 procent van de omzet komt uit de thuismarkt

Holding

Ook de winstcijfers blijven alsmaar omhoog gaan. De bruto bedrijfswinst groeide door naar 35,2 miljoen (+11 procent), de nettowinst bedroeg 15,3 miljoen euro. Over heel 2016 kwamen er ook 900 nieuwe werknemers bij. Ook in 2017 verwacht het bedrijf 'sterke groeicijfers neer te leggen'. 

80 %
Cronos leunt sterk op de thuismarkt, met 80 procent van zijn gerealiseerde omzet.

Het idee achter de Cronos Groep, geleid door Jef De Wit, is dat een moederholding participaties neemt in tientallen kleinere bedrijven die dan de brug moeten leggen naar klanten om hen te helpen bij de digitale transformatie. Om die reden heeft Cronos ook een sterke link met het start-uplandschap, onder meer als partner van de incubator Start it@KBC. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud