De Tijd wint Belfius-persprijs met Implant Files

'Implant Files' onthulde medische incidenten met protheses, pacemakers, pijnpompen en stents. ©De Tijd - Filip Ysenbaert

De Tijd wint een Belfius-persprijs voor 'Implant Files', een reeks onthullingen over incidenten protheses en andere implantaten.

Op de jaarlijkse Belfius-persprijzen is De Tijd woensdagavond gelauwerd voor 'Implant Files', een reeks verhalen waarin medische incidenten werden onthuld met protheses, pacemakers, pijnpompen en stents.

Het ging om een onderzoeksproject waarbij De Tijd samen werkte met de collega's van Knack, Le Soir en het internationale onderzoekscentrum ICIJ. Voor De Tijd werkten Saar Sinnaeve en Lars Bové aan de reeks.

Na de publicatie van de reeks startte het geneesmiddelenagentschap FAGG een onderzoek naar praktijken van artsen. Het wil te weten komen of artsen in ons land premies of andere voordelen ontvangen van fabrikanten of verkopers van medische implantaten.

De prijs werd gewonnen in de Franstalige categorie 'presse écrite', waar hij werd ingediend door Le Soir.

De Standaard won drie persprijzen (ondermeer voor het project 'Curieuzeneuzen'), evenveel als de VRT (met ondermeer de Pano-reportage 'Schild en Vrienden'). Ook L'Echo viel in de prijzen met een reeks over de Waalse biotech. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud