opmerkelijk

Ebola.com te koop voor 150.000 dollar

©AFP

Hoe cynisch kan een businessmodel zijn? Het Amerikaanse Blue String Ventures wil grof geld verdienen aan de ebola-epidemie en zet de domeinnaam ebola.com te koop voor 150.000 dollar.

De Amerikaan Jon Schultz, eigenaar van Blue String Ventures, heeft van de handel in internetdomeinnamen zijn metier gemaakt. Het bedrijf kocht domeinnamen als Birdflu.com en greencoffeextract.com, met de bedoeling ze op een bepaald moment met winst te verkopen. Zo simpel is het. 

Alleen komt het businessmodel toegepast op ebola wel erg cynisch over. Schultz kocht ebola.com in 2008, naar eigen zeggen nadat hij de film Outbreak (waarin een gelijkaardig virus terreur zaait) had gezien. 

filmtrailer Outbreak

Het bedrijf acht de tijd - na de duizenden eboladoden in Afrika - rijp om de investering in ebola.com te verzilveren. De domeinnaam staat te koop voor 150.000 dollar.

'Dat is geen overdreven bedrag, gezien de dagelijkse aandacht voot het onderwerp wereldwijd. Het is een ideale domeinnaam voor een farmabedrijf dat bezig is met ebolamedicijnen te ontwikkelen, of voor een instelling die allerhande informatie over de ziekte wil verspreiden', klinkt het.

Op ebola.com vindt u momenteel onder andere een link om een schenking te doen aan Doctors Without Borders. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud