Frederik De Swaef wordt hoofdredacteur bij Gazet van Antwerpen

De Gazet van Antwerpen krijgt tegen eind 2021 een nieuwe hoofdredacteur: Frederik De Swaef. Tot dan vormt hij een duo met de huidige baas, Kris Vanmarsenille.

Van de Antwerpse rechter- naar de linkeroever. Frederik De Swaef verhuist van de mediagroep van de ene kant van de stad, DPG Media (HLN, VTM), naar de mediagroep aan de kant van de stad, Mediahuis. Hij wordt er vanaf 8 maart hoofdredacteur van de Gazet van Antwerpen. Dat gebeurt eerst in een duobaan met de huidige hoofdredacteur, Kris Vanmarsenille. Eind 2021 legt Vanmarsenille haar functie neer om weer te gaan schrijven als 'senior writer'.

De overstap van De Swaef komt er amper enkele maanden nadat hij bij DPG Media een nieuwe functie had opgenomen. Na een structuurwijziging bij News City - de koepel boven de HLN- en VTM-redacties - was De Swaef niet langer hoofdredacteur weekend voor Het Laatste Nieuws. Hij kreeg toen de verantwoordelijkheid om de servicejournalistiek in de groep uit te bouwen onder de noemer 'Gids', rond thema's als geld, mobiliteit of gezondheid.

Die taak heeft hij niet lang volgehouden. De Swaef heeft er een geanimeerde tocht door het medialandschap op zitten, eerst als journalist en later als hoofdredacteur bij onder meer Flair en Story, in de Sanoma-groep. Daarna maakte hij de overstap naar DPG Media, eerst als hoofdredacteur voor het regionieuws, daarna ook voor de weekendbijlage. Regionieuws is ook voor de Gazet van Antwerpen een speerpunt, met onder meer een aparte klemtoon op stad Antwerpen, Mechelen en de Kempen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud