Advertentie

Gentse pdf-specialist iText in zee met Koreanen

Bruno Lowagie (r.) van iText voerde vorig jaar de Deloitte Technology Fast50 aan, een ranglijst van de 50 snelstgroeiende technologiebedrijven. ©Deloitte

Het Gentse documentsoftwarebedrijf iText gaat samenwerken met het Koreaanse Hancom, een aanbieder van kantoorsoftware.

Hancom is bij ons geen bekende naam, maar is in Zuid-Korea bekend als maker van kantoorsoftware die concurreert met Office van Microsoft. Volgens een persbericht heeft Hancom daarmee een marktaandeel in eigen land van rond de 20%. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 69,3 miljoen dollar.

Het Koreaanse bedrijf ontwikkelde ook een merk voor mobiele software, ThinkFree, dat voorgeïnstalleerd wordt op sommige tablets van Samsung, Fujitsu en HCL. Het merk ThinkFree wordt nu een joint venture met het Gentse bedrijf iText, dat bedrijven oplossingen biedt voor het beheer van documenten en archieven in pdf. De software van beide bedrijven kan zo in één pakket verkocht worden.

Bruno Lowagie van iText gaat het gezamenlijke bedrijf voorlopig leiden. De financiële details van de deal, die nog deze maand zou worden afgerond, werden niet meegedeeld.

Dankzij de samenwerking hoopt iText meer voet aan de grond te krijgen in Oost-Azië, terwijl de Koreanen net uitbreiding zoeken in Europa en Noord-Amerika.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud