Google volgt voorbeeld Apple en verlaagt commissie appontwikkelaars

©REUTERS

De Amerikaanse techreus Google gaat het percentage dat hij ontwikkelaars aanrekent op de verkoop van apps in de Google Play Store halveren.

Vanaf 1 juli betalen de bedrijven elk jaar een vergoeding van 15 procent op het eerste miljoen dollar aan inkomsten. Voor elke dollar daarboven blijft de zoekgigant 30 procent commissie aanrekenen.

Volgens Google wordt daarmee voor 99 procent van de ontwikkelaars het percentage commissie dat ze moeten betalen gehalveerd. Apple nam eerder al een soortgelijke beslissing. Het verschil is dat de maker van de iPhone het lagere percentage alleen aanrekent voor bedrijven met een omzet tot 1 miljoen dollar.

Over het percentage dat Apple en Google eisen op verkopen in hun appwinkels is veel te doen. De ontwikkelaar Epic Games stapte naar de rechter omdat de spelletjesmaker vindt dat Apple en Google een illegaal monopolie beheren en zich schuldig maken aan machtsmisbruik.

Apple staat niet toe dat apps beschikbaar worden gesteld via eigen websites. Google staat dat wel toe, maar maakt dat 'ontstellend moeilijk', aldus Epic Games. De reeks rechtszaken van Epic Games tegen Apple en Google volgde op de verwijdering van het populaire spel 'Fortnite' uit hun downloadwinkels, nadat Epic de confrontatie had gezocht door bewust de regels van de downloadwinkels te schenden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud