opmerkelijk

Maandstondenapp haalt 7 miljoen dollar op

©Bloomberg

De Duitse startup BioWink zet een forse stap vooruit met zijn gezondheidsapp Clue. Daarmee kunnen vrouwen hun cyclus opvolgen. Het bedrijf haalt 7 miljoen dollar op bij enkele topinvesteerders.

Het bedrijf uit Berlijn wil het kapitaal gebruiken om meer klanten aan te trekken en nieuwe toepassingen te ontwikkelen voor zijn app Clue. Daarmee volgen intussen 2 miljoen vrouwen in 180 landen hun cyclus. Gebruikers voeren gegevens in zoals hun gemoedstoestand, lichaamstemperatuur en seksuele activiteit en op basis daarvan voorspelt de app wanneer ze hun maandstonden krijgen, wanneer de vrouwen vruchtbaar zijn en wanneer er pre-menstruele klachten zullen opkomen.

De investeerders die instappen, zijn niet van de minsten. Albert Wenger, één van de eerste investeerders in Twitter en Soundcloud, legt via het New Yorkse fonds Union Square Ventures een aanzienlijk bedrag in. Ook het Londense Mosaic Ventures neemt een leidende rol in de kapitaalronde.

‘Clue is de snelst groeiende app in zijn segment, en kan potentieel honderden miljoenen gebruikers bereiken’, zegt Simon Levene, medeoprichter van Mosaic Ventures. ‘De app zou geld kunnen verdienen door gebruikers in contact te brengen met dokters of door hen geïndividualiseerd advies en producten aan te bieden.’

CEO Ida Tin, die BioWink in 2013 oprichtte, wil vrouwen sterker maken. De moeder van twee kinderen denkt dat de app kan helpen om de taboesfeer rond de vrouwelijke voortplantingscyclus weg te werken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud