'Pinterest is 11 miljard dollar waard'

©pinterest

De sociaalnetwerksite Pinterest mikt bij een nieuwe kapitaalronde op een waardering van 11 miljard dollar, ergens tussen Bel20-kleppers als Solvay en Delhaize. Deze week raakte ook al bekend dat de mobiele berichtjesdienst Snapchat tot 19 miljard dollar waard zou zijn.

Pinterest zit in de laatste fase van gesprekken om 500 miljoen dollar op te halen, weet The Wall Street Journal. De waardering die daarbij beoogd wordt voor de vijf jaar oude start-up loopt op tot 11 miljard dollar.

Dat betekent dat een Pinterest-gebruiker voor investeerders zo'n 145 dollar waard is. Volgens het onderzoeksbureau comScore had Pinterest in januari zo'n 75,8 miljoen gebruikers in de VS, een stijging met 37 procent ten opzichte van vorig jaar. Pinterest zelf geeft geen cijfers over zijn gebruikersaantallen.

Promoted pins

Pinterest is een sociaalnetwerksite waar gebruikers foto's kunnen 'pinnen' op prikborden die ze vervolgens kunnen delen met vrienden. Het sociaalnetwerk is erg populair bij vrouwelijke gebruikers, die er inspirerende foto's over mode, lifestyle en dergelijke pinnen.

Om die reden is Pinterest een droom voor adverteerders. Eerder dit jaar werden al 'promoted pins' ingevoerd, waarbij adverteerders hun producten kunnen aanbieden aan gebruikers. De sociaalnetwerksite zou ook aan een 'koopknop' werken, waarmee de gebruiker met één druk op de knop een 'gepind' product kan aankopen. De initiatieven moeten ertoe leiden dat Pinterest de komende maanden een geldmachine wordt.

Gokken

Toch kunnen vraagtekens geplaatst worden bij de monsterwaardering van 11 miljard dollar (9,6 miljard euro) waarmee Pinterest zich nestelt tussen Bel20-kleppers als Solvay en Delhaize. Bij een vorige kapitaalronde in mei 2014 had Pinterest een waarde van 5 miljard dollar. En dat was ook al een plotse stijging tegenover het prijskaartje van 3,8 miljard dollar dat bij een eerdere ronde op het bedrijf werd gekleefd.

De steile klim van de waardering is een zoveelste signaal van de heersende gekte in Silicon Valley, waarbij durfinvesteerders erop gokken dat hun start-up voor enkele miljarden wordt opgekocht door techgiganten als Google en Facebook.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud