Advertentie

Verhuisdienst Smooved haalt half miljoen euro op

De drie oprichters van Smooved.

De Lierse start-up Smooved strikte voor zijn kapitaalronde onder meer de bekende businessangels Lorenz Bogaert (Netlog) en Anthony Brenninkmeijer (C&A).

Verhuizen bezorgt veel mensen stress. Drie Antwerpse ondernemers richtten daarom een jaar geleden een bedrijf op dat de volledige rompslomp overneemt. Gratis nog wel.

Smooved regelt een verhuisfirma en zoekt goedkopere contracten voor gas, elektriciteit, water, telecom en verzekeringen. De start-up laat ook de post doorsturen naar het nieuwe adres.

Wat is het verdienmodel als de verhuizer niets betaalt voor die service? De inkomsten komen van de nuts- en telecombedrijven en verzekeraars die een commissie betalen iedere keer een nieuwe klant bij hen tekent of een bestaande klant zijn contract verhuist. Voor energie partnert Smooved met  Eneco, Lampiris, Luminus, Essent, Octa+, Bolt en Mega.

De start-up heeft weinig last van de coronacrisis. 'Mensen zullen altijd blijven verhuizen en op zoek gaan naar de voordeligste contracten voor basis- en nutsvoorzieningen', zegt mede-oprichter Nathan Coox.

Smooved regelt meer dan 100 verhuizingen per week, wat volgens Coox neerkomt op 1 op de 50 verhuizingen in Vlaanderen. Het bedrijf schaalt zijn dienst op via makelaarsgroepen als Dewaele, Hillewaere en Heylen en projectontwikkelaars als Upliving die de digitale dienst aanbieden aan hun klanten.

Ook de kapitaalronde ging vlot, hoewel die in volle lockdown gebeurde. De verhuisdienst haalde in twee maanden een half miljoen euro op bij zes investeerders, waaronder de bekende businessangels Lorenz Bogaert (Realo, Netlog) en Anthony Brenninkmeijer (C&A).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud