Windows geeft systeem voor smartphone op

Geen nieuwe functies meer voor de Windows Phone. ©Bloomberg

De Amerikaanse technologiegigant Microsoft gooit de handdoek in de ring op de markt van besturingssystemen voor de smartphone.

Het bedrijf zal geen nieuwe functies meer ontwikkelen voor Windows 10 Mobile, de meest recente versie van het besturingssysteem.

Dat zei topman Joe Belfiore, verantwoordelijk voor Windows 10 op pc, tablet en smartphone. Smartphonegebruikers die nu nog terugvallen op Windows 10 Mobile zullen wel nog ondersteund worden. Het bedrijf blijft er fouten uithalen en beveiligingsupdates voorzien, maar zal het niet doorontwikkelen.

We hebben hard geprobeerd, maar het volume is gewoon te laag.
Joe belfiore
topman microsoft

Met het einde van de Windows Phone-reeks erkent Microsoft zijn meerdere in Google en Apple. Die verdelen de markt van besturingssystemen voor de smartphone volledig onder elkaar. Volgens cijfers van marktonderzoeker Gartner draait ongeveer 86 procent van de smartphones wereldwijd op Android, 13 procent op iOS. De andere spelers mogen de kruimels onder elkaar verdelen.

Belfiore legde in een tweet zelf de vinger op de wonde. Omdat er zo weinig mensen het Windows Phone-besturingssysteem gebruiken, ontwikkelen bedrijven amper apps voor het systeem. Dat is dan een argument voor gebruikers om geen smartphone met Windows erop aan te schaffen. ‘We hebben het hard geprobeerd om app-ontwikkelaars aan te moedigen, maar het volume is gewoon te laag.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud