Studio 100 op zoek naar 30 miljoen euro

Personages van Studio 100: Kabouter Kwebbel (links) en Kabouter Plop.

De media- en entertainmentgroep Studio 100 wil via de uitgifte van obligaties 30 miljoen euro ophalen. Dat vernam De Tijd.

Studio 100 - bekend van kinderprogramma's als 'Samson & Gert', 'Bumba', 'Mega Mindy' en 'Kabouter Plop' - wil de effecten voornamelijk bij privatebankingklanten plaatsen, maar ook bij institutionele investeerders.

De inkomsten van de transactie zijn vooral bestemd voor de terugbetaling van een overbruggingskrediet dat Studio 100 aanging bij de overname van het Duitse pretpark Holiday, maar ook voor de verdere groei van het bedrijf.

Studio 100 kocht in november vorig jaar Holiday Park voor een niet nader genoemd bedrag. Holiday Park bevindt zich in Rijnland-Palts, niet ver van Mannheim. Het park beslaat een oppervlakte van 40 hectare en biedt een 30-tal attracties. Studio 100 kondigde bij de overname al forse investeringen aan in het park, om het in de Duitse top vijf van attractieparken te hijsen. Nu staat het op de zevende plek.

Ontgonnen terrein

Duitsland is geen onontgonnen terrein voor Studio 100. In 2008 nam de groep al EM Entertainment over, met figuurtjes als Wickie de Viking, Maja de Bij en Heidi. Het entertainmentbedrijf heeft een afdeling in München, met een 40-tal mensen in dienst. De serie 'Das Haus Anubis', gespeeld door Duitse acteurs, loopt al twee seizoenen op de zender Nickelodeon. Studio 100 beschikt met Junior TV ook over een zender met 2,5 miljoen abonnees op het Sky-platform, ZDF brengt het bij de kijker.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud