Antwerpse gamestudio Cybernetic Walrus haalt half miljoen op

Een beeld uit 'Antigraviator', het eerste game van Cybernetic Walrus. ©Cybernetic Walrus

De Antwerpse gameontwikkelaar Cybernetic Walrus heeft in een nieuwe financieringsronde 500.000 euro opgehaald, waarvan de helft bij het Vlaamse mediafonds Media Invest Vlaanderen.

Cybernetic Walrus brengt eigen games op de markt en ontwikkelt apps, games en 3D-visualisaties voor klanten.

Cybernetic Walrus maakte onder meer al een VR-virtualisatie van de clean room van Imec in Leuven en van het Rentel Offshore windturbinepark voor de kust van Zeebrugge.

Het bedrijfje lanceerde vorig jaar zijn eerste game ‘Antigraviator’, een futuristisch racespel waarvan dit jaar een versie voor Xbox en Playstation4 verwacht wordt. 'Antigraviator' won verschillende prijzen voor zijn hoogstaande 3D-graphics.

Cybernetic Walrus werd twee jaar geleden geselecteerd voor i.start, het incubatieprogramma van het onderzoeks- en innovatiecentrum Imec. Het was de eerste Imec-start-up uit de wereld van entertainment en gaming.

Cybernetic Walrus kreeg eerder al subsidies van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Media Invest Vlaanderen (MIV), een gezamenlijk fonds van de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en de VRT, doet daar nu een half miljoen euro bij in de vorm van een converteerbare lening. MIV heeft als missie het Vlaamse media-ecosysteem financieel te ondersteunen en kijkt daarbij ook naar techbedrijven en games, naast de klassieke film- en tv-productiehuizen.

Winwin

Naast MIV stapt ook businessangel Reinhart de Lille in het bedrijf. Enkele particulieren springen bij via een zogenaamde win-winlening.

Cybernetic Walrus wil zijn activiteiten meer spreiden en ontwikkelt daarom ook bedrijfstoepassingen met virtuele realiteit (VR) en augmented reality (AR). Het bedrijf maakte onder meer al een VR-virtualisatie van de clean room van Imec in Leuven en van het Rentel Offshore windturbinepark voor de kust van Zeebrugge.

‘We zien dat de game-industrie jaar na jaar internationaal groeit en dat VR en AR meer en meer ingeburgerd raken in de industrie. Die tendens beginnen we ook in België te zien, weliswaar op een kleinere schaal. Dit jaar hebben we al zes nieuwe werknemers in dienst genomen en dankzij deze investering zullen we nog een aantal bijkomende mensen kunnen aanwerven’, zegt de CEO van Cybernetic Walrus, Mike Coeck.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud