Advertentie

Draagbaar stopcontact is crowdfundinghit

De batterij heeft in USB-uitgang voor smartphones en tablets, maar ook een 230volt-uitgang voor andere elektrische apparaten tot 120 watt.

De Antwerpse start-up Lifepower haalde op het Duitse crowdfundingplatform Indiegogo al 60.000 dollar op voor zijn compacte batterij, die stroom levert voor om het even welk toestel. Dat is dubbel zoveel als oorspronkelijk beoogd.

Een herlaadbare, compacte batterij waarmee je om het even welk elektrisch apparaat van stroom kan voorzien. Met die belofte van een 'draagbaar stopcontact' haalde de Antwerpse start-up Lifepower al dubbel zoveel geld op als verwacht. Op het Duitse crowdfundingplatform Indiegogo staat de teller momenteel op meer dan 60.000 dollar, terwijl het doel 29.000 dollar was. Het bericht staat op Bright.nl.

8 uur
Eén volle Lifepower levert stroom voor 8 uur extra laptoptijd, 2 uur tv-kijken op een led-tv, 10 keer je smartphone of 2 keer je tablet opladen.

Het toestel combineert een straffe herlaadbare batterij met zowel een USB-uitgang (voor het opladen van smartphones en tablets) als een gewoon 230 volt-stopcontact voor om het even welk elektrisch apparaat. Het piekvermogen is  beperkt tot 120 watt, maar dat is  voldoende om stroom te leveren voor voor drie ledschermen, vier lampen van 30 watt of twee laptops. Eén volle Lifepower levert stroom voor 8 uur extra laptoptijd, 2 uur tv-kijken op een led-tv, 10 keer je smartphone of 2 keer je tablet opladen. Het toestel meet 13,5 cm bij 13,5 cm, is 2,2 cm dik is en weegt 800 gram.

Het herladen van de batterij, wat drie uur duurt, kan vanuit een stopcontact, maar ook met een zonnepaneel. De crowdfundingcampagne, die nog 20 dagen loopt, moet dienen om de productie op te starten. Het toestel zal in mei op de markt komen voor 228 dollar (199 euro). Via de crowdfunding kochten al ongeveer 100 klanten-investeerders het product, aan een gereduceerd early bird-tarief.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud