Familie achter Cobelfret stapt in bioscopen

(foto HH) ©Bram Budel / Hollandse Hoogte...

De vermogende Antwerps-Luxemburgse familie Cigrang - de eigenaar van de maritieme en logistieke groep Cobelfret - breidt haar imperium uit naar de bioscoopsector. Ze kocht mee de holding Luxempart uit bij het Luxemburgse Utopia en heeft nu de helft van die Kinepolis-concurrent in handen.

Utopia baat filmzalen uit in eigen land, maar ook in Frankrijk, Nederland en bij ons. In België is de groep onder de naam Utopolis actief in vier kleinere steden (Mechelen, Turnhout, Aarschot en Lommel).

Het is niet duidelijk waarom de discrete Cigrangs, die zich lange tijd enkel met de traditionele activiteiten van de groep bezighielden, een uitstap maken naar de bioscoop-sector of welke plannen ze hebben met Utopia.

De investering is des te opvallender omdat het de tweede keer in relatief korte tijd is dat de groep andere oorden opzoekt. Eind 2010 nam ze al een minderheids-belang in Bank Degroof, een positie die intussen via diverse kleine transacties is opgekrikt tot 11,6 procent. 

De participaties in Degroof en Utopia zitten in een nieuwe, afgesplitste holding. Het is niet uitgesloten dat die nog meer dossiers in andere sectoren voor haar rekening zal nemen, al heten er geen plannen te zijn om er een volwaardig investeringsfonds van te maken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud