Advertentie

Fortnite keert langs omweg terug naar iPhone

©rv

De game Fortnite komt terug naar de iPhone dankzij de cloudgamingdienst GeForce Now van Nvidia, dat vooral bekend is als maker van gesofisticeerde grafische kaarten en chips die worden gebruikt voor gaming en datacenters.

Nvidia ontwikkelde een versie van de cloudgamingdienst die draait in Safari, de webbrowser van Apple. Op die manier krijgt Apple geen commissies op de verkoop van virtuele goederen in de 'battle royale' game.

Epic Games, het bedrijf achter Fortnite, vecht al maandenlang een bittere strijd uit met Apple over de 30 procent commissie die in de App Store moet worden betaald. Daarbij gooide Apple de Fortnite-app met zijn 116 miljoen gebruikers uit de appwinkel.

Ook de cloudgamingdiensten van bedrijven zoals Google en Microsoft blijven weg uit de App Store. Zij deinzen niet enkel terug voor de commissie die Apple eist, maar ook voor allerlei vormelijke verplichtingen die het bedrijf hen zou opleggen.

Spelers hebben wel een gamepad nodig, een toestel dat aan de Apple-toestellen wordt gekoppeld en de rol speelt van gamecontroller.

Apple verbiedt derde partijen evenwel niet diensten aan te bieden via Safari of andere browsers. Nvidia maakt daarvan gebruik bij de uitbreiding van zijn cloudgaming. Het bedrijf rolt een testversie van de dienst uit op iPhone en iPad. Spelers hebben wel een gamepad nodig, een toestel dat aan de Apple-toestellen wordt gekoppeld en de rol speelt van gamecontroller.

Op die manier kunnen de 5 miljoen gebruikers van de dienst op iPhones games spelen zoals Assassin’s Creed Valhalla en Shadow of the Tomb Raider. Nvidia werkt samen met Epic om een versie van Fortnite aan te bieden waarbij geen controller nodig is. Daardoor zal het nog even duren vooraleer Fortnite beschikbaar is.

De cloudgaming van Nvidea kost 4,99 dollar per maand of 24,95 dollar voor zes maanden.

Ook andere cloudgamingdiensten zoals Stadia van Google en xCloud van Microsoft zullen via webapps naar iOS komen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud