Gents gamingbedrijf heeft nieuwe studio in het VK

Een figuur uit de game Baldur's Gate 3. ©rv

Het Gentse Larian Studios heeft er een nieuwe studio bij. Het bedrijf heeft nu een permanente stek in het Britse Guildford.

Larian was al actief in Gent, Dublin, Kuala Lumpur, Quebec en Sint-Petersburg. Het bedrijf werkt volop aan de game Baldur's Gate 3, waarvan in oktober vorig jaar met veel succes de 'early access'-versie is gelanceerd. Op de lanceringsdag was het op de gamingdistributiedienst Steam de best verkochte game, aldus de gespecialiseerde site Gamasutra.

'Baldur's Gate 3 creƫren is een groot project', liet het bedrijf weten op Twitter. Het is volgens Larian zijn meest ambitieuze roleplayinggame ooit.

Het team in Guildford werkte onder de naam Turbulenz al als externe ontwikkelaar aan Baldur's Gate 3. De CEO van Turbulenz, James Austin, zei tijdens een livestream dat ze aanvankelijk met tien mensen aan de game werkten en dat dat aantal nu is verdubbeld. Er zijn ook specialisten uit de filmindustrie bijgekomen die meegewerkt hebben aan 'Star Wars', 'The Avengers', 'Ready Player One' en 'Lord of the Rings'. Het plan is het aantal teamleden opnieuw te verdubbelen.

Guildford ligt op 43 kilometer van Londen en telt heel wat bedrijven actief in de gamingsector, legde Austin uit.

Baldur's Gate 3 maakt deel uit van een serie die is gebaseerd op het Dungeons & Dragons-bordspel. De releasedatum van de definitieve versie is nog niet bekend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud