Immoweb-oprichter investeert in Antwerpse oordopjes

Maarten Bodewes (links) en Dimitri O. ©Dries Luyten

Akiles, het investeringsfonds van Immoweb-oprichter Christophe Rousseaux, leidt een kapitaalronde van 1 miljoen euro bij de oordopjesmaker Loop.

Drie jaar na de oprichting heeft Loop zich gevestigd als een belangrijke nieuwe speler in de markt voor gehoorbescherming. De oordopjes, die bedacht werden door het ondernemersduo Dimitri O en Maarten Bodewes, zijn gemaakt op maat van muziekliefhebbers. Ze beloven een bescherming van het gehoor zonder in te boeten op de luisterkwaliteit.

Afgelopen jaar kon de start-up zijn omzet vertienvoudigen tot 1,4 miljoen euro. Er gingen 80.000 oordopjes over de toonbank in meer dan 100 landen, zowel via de website als via de kleinhandel.

Met het extra miljoen kapitaal wil Loop zijn internationale activiteiten uitbreiden en nieuwe producten lanceren in het post-coronatijdperk. De focus verschuift daarbij van festivals en concerten naar mensen die zich moeten concentreren in een drukke omgeving, zoals kantoorwerkers en studenten.

Loop wil daarnaast ook uitbreiden naar klassieke oortjes. Nog dit jaar wil het een prototype van draadloze oortjes lanceren onder de naam ‘Loop Quiet’.

Voor het recent opgerichte Akiles gaat het om de derde (publiek bekende) investering. In januari stapte het fonds mee in de Gentse start-up Calltic, die tech ontwikkelt om telecomfraude tegen te gaan. En in april investeerde het fonds van Christophe Rousseaux in Castelein Sealants, een Antwerpse maker van oplossingen om gevels lucht- en waterdicht te maken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud