Meer live video's op Twitter dankzij Disney

Het aandeel van Twitter steeg nadat entertainmentbedrijf Disney bekend maakte dat het liveshows gaat maken voor Twitter. ©AFP

Disney gaat liveshows maken voor Twitter. Twitter hoopt op die manier de concurrentie aan te gaan met Facebook en meer adverteerders aan te trekken.

Het entertainmentbedrijf Disney gaat liveshows maken voor het sociale netwerk Twitter . Dat maakten de twee bedrijven maandag bekend. Over de details van hun samenwerking is voorlopig nog niet veel geweten, maar later deze week zullen ze hun plannen presenteren aan de adverteerders. 

Het nieuws duwde het aandeel van Twitter zes procent omhoog, naar 30.74 dollar.

What's happening now

Twitter wil door nieuws-, entertainment- en sportprogramma's aan te bieden op zijn platform de concurrentie aangaan met Facebook. Net zoals Facebook zet Twitter al langer in op de 'What's happening now'-beleving om zo mensen langer op het netwerk te houden. Het succes van die live video's heeft geresulteerd in een stijging van de advertentie-inkomsten en bovendien heeft het bedrijf voor een tweede kwartaal op rij winst geboekt. 

Twitter wil nu nog betere resultaten afleveren door in zee te gaan met Walt Disney, dat onder andere Disney Channel, Freeform en de sportzender ESPN onder zijn hoede heeft. Ook de populaire filmstudio Marvel, die onlangs weer een succes heeft geboekt met de nieuwe film 'Avengers: Infinity War', is onderdeel van Walt Disney. In eerste instantie zou de samenwerking wel alleen draaien rond live uitzendingen van ESPN

Familie-imago

Opmerkelijk: Disney zou in 2016 overwogen hebben om Twitter over te nemen toen het bedrijf moeilijkheden had met adverteerders aan te trekken. Het entertainmentbedrijf zag hier toch vanaf vanwege de slechte reputatie van het sociale netwerk. Persagentschap Bloomberg gaf toen als verklaring dat het onfatsoenlijk gedrag op Twitter het familie-imago van Disney zou kunnen schaden. Twitter kondigde in die periode wel maatregelen aan om meer adverteerders aan te trekken, zoals het uitzenden van sportwedstrijden via de live streamingdienst Periscope. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect