'Microsoft wikt miljardenbod op gamechatdienst Discord'

©REUTERS

Discord, een chatdienst die populair is bij gamers, overweegt zichzelf in de etalage te zetten. Microsoft is een van de gegadigden, maar ook een beursgang behoort tot de opties.

De Amerikaanse technologiereus Microsoft heeft meer dan 10 miljard dollar veil voor de dienst en voert onderhandelingen, zo zegt het persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Volgens de anonieme bronnen had Discord contact opgenomen met mogelijke kopers en is Microsoft een kanshebber. Phil Spencer, het hoofd van de afdeling die de spelconsole Xbox van Microsoft runt, zou de gesprekken met Discord voeren. Volgens een ingewijde is het evenwel waarschijnlijker dat Discord naar de beurs trekt. Vertegenwoordigers van Microsoft en Discord weigerden commentaar.

10 miljard
dollar
Volgens Bloomberg zou Microsoft bereid zijn 10 miljard dollar te betalen voor de chatdienst Discord.

Discord is opgericht in 2015 voor gamers die met elkaar willen communiceren, zowel met tekst als met audio en video, tijdens hun spelletjes. De populariteit nam explosief toe tijdens de coronapandemie en de daarmee gepaard gaande nood aan audiovisuele communicatie.

TikTok

Het gebruik van Discord is zeker sinds de pandemie breder gegaan dan gaming. Het platform wordt ook gebruikt door studie- en leesgroepen, dansers of gewoon door vrienden die samen naar een film kijken.

Microsoft probeerde vorig jaar TikTok te kopen, een populair platform waar veelal jongeren korte video's op posten. Het voerde ook gesprekken om Pinterest over te nemen, een platform waar gebruikers beeldcollecties aanleggen.

De site VentureBeat zei maandag al dat Discord gesprekken voert over een eventuele verkoop. Het communicatieplatform haalde vorig jaar nog 100 miljoen dollar op tegen een waardering van 7 miljard dollar.

In het verleden sprak Discord ook met Epic Games, bekend van de game Fortnite, en met Amazon.com.

Het is niet voor het eerst dat Microsoft platforms voor communities en samenwerking koopt. Een kleine tien jaar geleden kocht het bedrijf Yammer, een samenwerkingsplatform voor bedrijven, zo'n vijf jaar geleden werd het sociale netwerk voor professionelen LinkedIn gekocht. In 2018 werd GitHub overgenomen, een platform voor ontwikkelaars van software.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud