Nintendo knutselt aan nieuwe speelervaringen

De Nintendo Switch is een schot in de roos ©Bloomberg

De Japanse gaminggigant Nintendo slaat de handen in elkaar met Scrum Ventures, een Amerikaans durfkapitaalfonds.

Nintendo en Scrum Ventures gaan samen investeren in start-ups die op zoek gaan naar nieuwe manieren om met de Switch te spelen.

De Switch is een toestel waarmee gebruikers zowel onderweg als op een aangesloten tv-scherm kunnen spelen. Het werd vorig jaar in maart gelanceerd en was een schot in de roos. In tien maanden tijd werden er 15 miljoen exemplaren van verkocht en ook dit jaar lijkt die verkoop niet af te nemen.

15 miljoen
Switch
Op 10 maanden tijd werden 15 miljoen exemplaren van Switch verkocht.

Volgens Tatsumi Kimishima, de voorzitter van het Japanse bedrijf, volgt de Switch het verkooptempo van de Wii, de best verkochte console aller tijden.

Toch blijft het niet alleen een uitdaging om nieuwe kopers te lokken, maar ook om de huidige fans enthousiast te houden. Dat doet Nintendo enerzijds met een reeks nieuwe titels die in de pijplijn zitten, maar dus ook door nieuwe manieren te zoeken waarmee de console gebruikt kan worden.

Nintendo Lab

Zo lanceert het op 27 april Nintendo Labo, een pakket met kartonnen vormen waarmee voorwerpen geknutseld kunnen worden. Door daar de controllers - die beweegsensoren bevatten - in te schuiven krijgt het spelplezier een nieuwe dimensie.

Nintendo Labo, een pakket kartonnen hulpstukken die voor een nieuwe game-ervaring zorgen

Met het fonds dat Nintendo en Scrum Ventures lanceren, willen ze start-ups ondersteunen die nieuwe componenten, sensoren of chips ontwikkelen die voor innovatieve game-ervaringen kunnen zorgen. Het is een unieke stap voor Nintendo, dat tot nu toe op gerenommeerde hardwareproducenten vertrouwde. Scrum zal de start-ups begeleiden om later dit jaar voor Nintendo te pitchen.

Sinds de introductie van de Switch is het aandeel van Nintendo met 90 procent gestegen. Dit jaar ging het aandeel 9,6 procent hoger, terwijl de Nikkei 225 met 4,4 procent zakte.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud