Spel Fortnite verdwijnt volledig van de aardbodem

Het populaire spel Fortnite zit vast in een zwart gat. ©AFP

Spelers van Fortnite blijven met vragen achter nadat het populaire spel zondagavond in een zwart gat verdwenen is.

De makers van de zeer populaire game Fortnite stellen het geduld van hun spelers ernstig op de proef. 

Op een lang aangekondigd evenement genaamd 'The End' waren de fans van het spel zondagavond getuige van een apocalyps. Het voor gamers zo vertrouwde speeleiland werd getroffen door een reeks raketten en een inslaande meteoriet. De daaruit voortgekomen explosie blies alle spelers ver van hun digitale leefwereld de ruimte in. Vanaf de ruimte zagen de spelfanaten hoe een zwart gat de totale wereld van Fortnite opslorpte.

De ontwikkelaar heeft onlangs nog aangekondigd dat er een aantal grote veranderingen op til zijn.

Maar uit de leegte herrees geen nieuwe wereld, het beeld van het zwarte gat bleef gewoon staan. Op sociale media begonnen fans al snel onrustig te worden. 'Was dit echt voorgoed het einde van het spel?', vroegen velen zich af.

Update

THE END OF FORTNITE! THE MAP IS GONE! EVENT REACTION

Om de spanning nog wat te verhogen blijft het bij de maker, Epic Games, nog altijd doodstil. Maar het is vrijwel zeker dat het spel binnenkort weer gewoon te spelen zal zijn. De ontwikkelaar heeft onlangs nog aangekondigd dat er een aantal grote veranderingen op til zijn. Spelers zouden onder andere een ranking krijgen, zodat ze met gamers van hetzelfde niveau kunnen gamen. 

Verder gaan geruchten de ronde dat de makers het totale spellandschap in Fortnite aan het vernieuwen zijn. Er is ook hoop dat de ontwikkelaar eindelijk het volledige spel lanceert. Tot nu toe draaide Fortnite op zijn bètaversie sinds de lancering in 2017. 

Wanneer het spel weer online komt, is onduidelijk. Voor de echte fans is iedere minuut te lang, maar daar is niets aan te doen: volgens de natuurkunde vloeit de tijd rond een zwart gat nu eenmaal zeer traag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud