Spotify lokt meer betalende abonnees

Spotify bestaat al meer dan 10 jaar maar maakt pas sinds vorig jaar winst. ©ANP XTRA

De muziekstreamingdienst Spotify telt nu bijna een kwart miljard gebruikers. Daarmee presteert het Zweedse bedrijf beter dan verwacht.

Het aantal gebruikers dat kiest voor een Premium-abonnement bij Spotify groeit. Dat blijkt uit de derdekwartaalcijfers van de muziekstreamingdienst. Met zo'n Premium-abonnement kan je muziek downloaden en offline beluisteren. Bovendien wordt de muziek niet onderbroken door advertenties. Van de 248 miljoen gebruikers willen 113 miljoen betalen voor die service van het Zweedse bedrijf. Dat is 30 procent meer dan vorig jaar, een cijfer dat boven de verwachtingen ligt.

Spotify bestaat al langer dan tien jaar maar maakt pas sinds vorig jaar winst. Dit kwartaal is de nettowinst gegroeid van 43 miljoen euro vorig jaar naar 241 miljoen euro. De omzet steeg van 1,4 miljard euro naar 1,7 miljard euro.

30 procent
Abonnees
Het aantal betalende Spotify-luisteraars ligt 30 procent hoger dan vorig jaar.

De goede resultaten zijn enigszins verrassend. 'Investeerders waren bang dat Spotify zou lijden onder de stijgende concurrentie van Apple en Amazon, maar deze resultaten sussen de gemoederen', zegt James Cordwell, een analist bij Atlantic Equities. In een brief aan de aandeelhouders maakt Spotify bekend dat het maandelijks dubbel zoveel nieuwe klanten aantrekt als aartsrivaal Apple en drie keer zoveel abonnees telt als Amazon Music. Een andere verklaring voor de positieve cijfers kan de reductie zijn van de kosten voor marketing en onderzoek.

Podcasts

Het bedrijf spreekt over een exponentiële groei in de streamingcijfers van podcasts en ziet nog mogelijkheden om verder te groeien op dat gebied. Podcastluisteraars zouden sneller overschakelen naar een betalende formule, besluit Spotify op basis van de resultaten. 

In een vooruitblik geeft Spotify mee dat het tot 125 miljoen betalende klanten (premium) verwacht tegen het einde van het jaar, en dat het actieve gebruikersaantal nog zal toenemen naar 255 à 270 miljoen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud