Advertentie

Take-Two koopt Britse maker F1 game

©rv

Het Amerikaanse Take-Two, gekend van de games Grand Theft Auto en NBA 2K, koopt de Britse sectorgenoot Codemasters, die specialist is in racegames zoals F1. De Britten gingen akkoord met een bod van 759 miljoen pond (850,2 miljoen euro).

Het bod beloopt omgerekend 485 pence per aandeel. Per aandeel Codemasters wordt 120 pence in cash betaalt en 0,02834 aandelen Take Two. De deal wordt wellicht afgerond in het eerste kwartaal van volgend jaar.

Codemasters zag zijn aandelen dit jaar ruim 60 pocent stijgen. Het profiteerde volop van de toegenomen appetijt voor gaming tijdens de lockdowns. Take-Two van zijn kant publiceerde vorige donderdag resultaten die boven de verwachtingen uitkwamen en gaf positieve vooruitzichten vrij.

De gamingsector lijkt in een overnamefase te zitten. In september kocht Microsoft voor 7,5 miljard dollar ZeniMax Media met studio's zoals Bethesda, Arkane en id. In februari kocht Sony Insomniac Games, de ontwikkelaar van Spider-Man, voor 229 miljoen dollar.

Nogal wat waarnemers denken dat het nog toegenomen enthousiasme voor het gamen ook na de pandemie zal standhouden. Grote gamingbedrijven willen hun schaal en studioportefeuilles nog opdrijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud