WK lokt 150.000 nieuwe gokkers

Kevin De Bruyne en de zijnen maakten heel wat goklust los tijdens het WK. ©Photo News

De online gokactiviteit piekte tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels.

Het WK voetbal, en de bijhorende topprestaties van de Rode Duivels, hebben de goklust in ons land aangewakkerd. Dat blijkt uit een eindrapport van de Kansspelcommissie. 

In totaal kwamen er tijdens het WK 150.127 gokkers bij op een vergunde goksite. Daarbij gaat het om alle nieuwe registraties op een goksite. Als een speler zich registreerde op meerdere goksites, gaat het dus ook om meerdere registraties. 

Panama

Het aantal nieuwe registraties piekte steevast op een dag waarop de Rode Duivels een wedstrijd hadden. De absolute piek was op 18 juni, toen de Rode Duivels hun openingsmatch tegen Panama speelden. Die dag kwamen er 9.341 gokkers bij. 

21 euro
Inzet
De gemiddelde inzet per dag per speler op online goksites bedroeg 21 euro.

Logischerwijs piekte ook het aantal aanmeldingen - van zowel nieuwe als bestaande spelers - op wedstrijddagen van de Belgische nationale elf. Over het hele WK speelden 302.862 'unieke' gokkers mee.

Op de matchdag tegen Panama waren 123.026 gokkers actief op vergunde sites. Dat is ongeveer 70 procent meer dan het aantal gokkers een weekje eerder, op 11 juni (71.785). Ter vergelijking, het aantal spelers dat eind mei dagelijks actief was, schommede tussen de 40.000 en 50.000.

Jongeren

Online gokken is vooral populair bij twintigers. Op de matchdag tegen Panama was 35 procent van het spelende publiek afkomstig uit die leeftijdscategorie. Spelers jonger dan 30 jaar namen dagelijks gemiddeld vier op de tien aanmeldingen op goksites voor hun rekening.

Klik hier als de grafiek niet zichtbaar is.

De gemiddelde inzet op goksites tijdens het WK bedroeg 21 euro per dag per speler. Via offline kanalen - zoals gokkantoren - lag de gemiddelde inzet iets lager, op 13 euro per dag per speler. 

De Kansspelcommissie maakt zich sterk dat de Belg 'niet massaal aan het gokken slaat' en als hij een gokje waagt, dat in een 'gecontroleerde omgeving' gebeurt. De cijfers houden geen rekening met het illegale circuit. Daar is volgens schattingen 25 procent van de gokkers actief. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect