2,1 miljoen kijkers voor laatste 'Wauters vs. Waes'

©© VRT / VTM

Liefst 2,1 miljoen mensen hebben maandagavond gekeken naar de laatste aflevering van 'Wauters vs. Waes'. De finale, waarin Tom Waes het finaal van Koen Wauters won na de rolstoelmarathon, was meteen de best bekeken aflevering van de razend populaire reeks, een samenwerking tussen Eén en VTM.

VTM wist maandagavond meer dan 1,7 miljoen kijkers aan het scherm te kluisteren voor de slotaflevering van 'Wauters vs. Waes'. Het programma haalde daarmee een marktaandeel van 58 procent op de doelgroep Verantwoordelijken Voor Aankoop (VVA) 18-54-jarigen. Later op de avond keken nog eens 374.400 mensen naar dezelfde aflevering op Eén. Het gaat om live kijkers en mensen die het programma dezelfde dag uitgesteld bekeken.

Voor VTM waren die 1,7 miljoen kijkers een nieuw hoogtepunt. Het was van 1996 geleden dat de commerciële omroep nog eens zo hoog scoorde. Een aflevering van 'Wittekerke' haalde toen 1.757.000 kijkers.

Slotaflevering van Wauters vs. Waes

De directies van beide omroepen evalueren het populaire programma en de samenwerking alvorens er een beslissing wordt genomen over een mogelijke tweede reeks. Ze blikken alleszins tevreden terug. 'Niet vergeten dat het eigenlijk een enorme gok was', zegt Sara Vercauteren, woordvoerster van Medialaan (VTM). 'Het was een samenwerking met twee zenders, twee productiehuizen en twee tv-figuren die sterk verbonden zijn aan één zender. We wisten niet of de kijkers zouden volgen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud