60 gedwongen ontslagen bij Mediahuis

De redactie van Het Nieuwsblad slijt haar laatste dagen in Groot-Bijgaarden. ©BELGA

Bij Mediahuis vallen ongeveer 60 gedwongen ontslagen, naast 29 vrijwillige vertrekkers en zowat 50 brugpensioneringen, meldt een woordvoerder. Ook werd bekend dat tegen het einde van de zomer de verhuizing van de krant Het Nieuwsblad naar Antwerpen rond zou moeten zijn.

Het jobverlies en de verhuizing volgen op de fusie van vier krantentitels - De Standaard en Het Nieuwsblad van uitgever Corelio, en Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg van uitgever Concentra - in het nieuwe uitgeversbedrijf Mediahuis. Er vond vandaag een ondernemingsraad plaats waar de onderhandelingen over het sociaal plan grotendeels afgerond werden. Mediahuis wilde aanvankelijk ruim 200 voltijdse jobs (VTE) schrappen. Na overleg en dankzij vrijwillige vetrekkers werd dat in de laatste fase van de onderhandelingen ingeperkt tot 138 VTE.

‘Definitieve cijfers over de verschillende vertrekregelingen kunnen we nog niet geven, onder meer omdat een aantal mensen nog aan het solliciteren is naar andere interne functies’, zegt Jaspers. Ook hebben sommige werknemers ervoor gekozen om in een deeltijds ritme te werken, waardoor er nog een aantal jobs zouden ‘gered’ worden.

Daarnaast werd bekendgemaakt dat Gazet van Antwerpen twee hoofdredacteurs krijgt: Kris Vanmarsenille en Rudy Collier.

De redactie van Het Nieuwsblad zal ten laatste tegen eind augustus, maar vermoedelijk al vroeger, haar intrek genomen hebben in het gebouw op de Antwerpse Linkeroever waar vandaag Gazet Van Antwerpen gevestigd is. Het Nieuwsblad is vandaag nog gevestigd in Groot-Bijgaarden, waar ook de redactie van De Standaard huist. Voor die laatste krant zijn er momenteel geen verhuisplannen.

Ook enkele ondersteunende diensten verhuizen de komende maanden van het gebouw van Het Belang van Limburg in Hasselt naar Antwerpen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud