De Tijd wint 18 awards voor vormgeving

Het Financieele Dagblad is 'European Newspaper of the Year'. ©ANP

Bij de verkiezing van 'European Newspaper of the Year', een wedstrijd rond vormgeving van kranten, is De Tijd 18 keer in de prijzen gevallen. De hoofdprijs was voor het FD.

Al voor de twintigste keer reikte Nörbert Kupper, een Duitse specialist rond de vormgeving van kranten, de 'European Newspaper of the Year'-award uit. Kupper wil Europese nieuwmedia ertoe aanzetten om tips en tricks over het design van kranten met elkaar uit te wisselen. 

Ditmaal is de hoofdprijs in de categorie landelijke dagbladen voor de Nederlandse zakenkrant FD (Financieel Dagblad). De krant haalde het van 182 kranten uit 25 landen. Het FD krijgt de prijs voor de in september doorgevoerde vernieuwing van de krant. Het koos toen voor een compact formaat. De jury loofde onder meer 'de luchtige layout'. 

Ook De Tijd viel in de prijzen. De krant kreeg 18 'awards of excellence' in de categorieën voorpagina, voorpagina van een katern, fotografie, visualisatie, infografieken, illustratie, concept & innovatie en typografie. De Tijd was al in 2012 'European Newspaper of the Year' onder de landelijke dagbladen.  

Een van de winnende inzendingen van De Tijd. ©rv

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud