Netflix knipt Spacey uit slot House of Cards

Robin Wright krijgt de schijnwerpers op zich in het laatste seizoen van House of Cards. ©AFP

Het zesde en laatste seizoen van de Netflixreeks House of Cards komt er dan toch, maar dan zonder hoofdrolspeler Kevin Spacey.

House of Cards, een van de allereerste hitseries van online streamdienst Netflix, stond on hold na de stroom van beschuldigingen aan het adres van hoofdrolspeler Kevin Spacey. Die speelt in de reeks president Frank Underwood. Spacey kwam in opspraak nadat acteur Anthony Rapp in een interview met Buzzfeed zei dat Spacey ongepaste seksuele avances maakte op zijn veertiende. 

Nadien volgden er vele andere meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Netflix en Media Rights Capital, die de productie van de show verzorgt, beslisten samen om zich te distantiëren van Spacey en geen nieuwe seizoenen van de reeks af te leveren met Spacey erin. 

Claire Underwood

Dat zaaide twijfels over het lot van het zesde seizoen, dat gedraaid werd op het moment dat Spacey van zijn voetstuk viel. Maar er is nu een oplossing, meldt Ted Sarandos, de baas over de Netflix' catalogus op een mediaconferentie in New York. Dat meldt Variety. 

Het zesde en laatste seizoen van House of Cards komt er, maar zal maar acht in plaats van de gebruikelijke dertien afleveringen tellen. De schijnwerper komt volledig te staan op Robin Wright, die in de serie Claire Underwood speelt, echtgenote van Frank Underwood. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content