Twitter bevestigt manipulatie medewerkers

De reputatieschade door de hacking is groot. ©Photo News

De hackers van de Twitteraccounts van prominenten en grote bedrijven op woensdag, hebben 'een klein aantal medewerkers' van Twitter gemanipuleerd.

Twitter heeft in een mededeling bevestigd wat werd gevreesd. Met gegevens die nietsvermoedende werknemers van het Twitter die het slachtoffer waren geworden van malware aanleverden, konden de daders wel degelijk doordringen tot interne systemen, bevestigt Twitter.


De hackers hadden woensdag 45 accounts overgenomen, waaronder die van de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden en zakenmensen als Bill Gates en Elon Musk. Het was de zwaarste hacking waarmee Twitter ooit werd geconfronteerd.

Bitcoins

Op diverse accounts verschenen berichten met de oproep om bitcoins over te maken naar een virtuele rekening. Wie dat zou doen, werd een beloning in het vooruitzicht gesteld.

Volgens de website blockchain.com, die betalingen monitort, is zo meer dan 100.000 dollar in bitcoins overgeboekt naar accounts die in de berichten werden genoemd.

Privé-informatie

De hackers hebben volgens Twitter ook toegang gekregen tot de privé-informatie van enkele getroffen accounts. Van maximaal acht profielen hebben ze de volledige gegevens in detail kunnen downloaden.

'De Twitter hack werd niet enkel gebruikt om scams te tweeten. Bij 8 high profile accounts werd alle informatie gestolen, waaronder ook privéberichten', reageert ethisch hacker Inti De Ceukelaire opt Twitter. Er kwamen wel geen gegevens vrij van geverifieerde accounts van prominenten als Biden, Gates en Musk.

Verkopen

Twitter vermoedt dat de hackers ook hebben geprobeerd enkele gebruikersnamen te verkopen. Of dat is gelukt, is niet duidelijk. Twitter zegt dat het eigen onderzoek naar de hack nog loopt. Daarom wil het bedrijf niet al te veel details kwijt over de werkwijze van de daders.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud