Weinsteinschandaal breidt uit naar Amazon

'Manchester By The Sea' is een van de hits van filmstudio Amazon Studios. ©AMAZON STUDIOS

Amazon Studios, filmstudio van de gelijknamige techgigant, schorst topman Roy Price na een klacht over seksuele intimidatie.

Hollywood en omstreken blijven in de ban van het schandaal rond Harvey Weinstein, de ondertussen ontslagen topproducer van The Weinstein Company. De onthullingen rond seksuele intimidatie en aanranding van Weinstein moedigen andere slachtoffers aan om hun verhalen te delen. 

Zo ook Isa Hackett, die voor Amazon Studios, de productiestudio van de gelijknamige techgigant, de series 'The Man In The High Castle' en 'Electric Dreams' mee ontwikkelde. Zij deed aan de Hollywood Reporter een boekje open over Roy Price, verantwoordelijke voor programmatie bij Amazon en topproducer van de studio. 

Taxirit

Bij de promotie van 'The Man In The High Castle' op een evenement in San Diego in juli 2015 zou Price tijdens een gezamenlijke taxirit en op een feestje achteraf verschillende malen ongepaste seksuele uitspraken gedaan hebben tegenover Hackett. Hackett maakte duidelijk niet geïnteresseerd te zijn, maar dat hield Price niet tegen. 

Hackett kaartte het voorval meteen aan bij het topmanagement van Amazon, die een externe onderzoeker inschakelde. Over de uitkomst van het onderzoek is Hackett nooit ingelicht, maar Price dook niet langer op tijdens evenementen rond de shows van Hackett. 

Schorsing

Price is na de verklaringen van Hackett meteen geschorst door Amazon. Het incident niet gelinkt aan het schandaal rond Harvey Weinstein, maar Hackett zegt wel dat het haar inspireerde om nu met de feiten naar buiten te komen. 'Ik hoop dat we elkaar kunnen blijven inspireren en zo verandering teweeg brengen.'

Amazon Studios werkt hard om een nieuw powerhouse in entertainment te worden, met de productie van hits zoals de film 'Manchester By The Sea', bekroond met een Oscar. De filmstudio zei eerder deze week dat het een tweetal projecten heeft lopen samen met The Weinstein Company. Het gaat die nu onderzoeken. 

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content