Al 12.000 mensen willen zoekresultaten weg

©REUTERS

Google heeft vrijdag ongeveer 12.000 aanvragen ontvangen van Europese burgers die bepaalde zoekresultaten over zichzelf verwijderd willen zien. Dat heeft de internetonderneming meegedeeld aan onder meer het financiële nieuwsagentschap Bloomberg.

Het formulier waarmee die aanvragen kunnen worden ingediend, staat nog maar één dag online.

Het Europees Hof van Justitie had twee weken geleden geoordeeld dat Europese burgers Google ertoe kunnen verplichten om links naar websites met gevoelige persoonsgegevens uit de zoekresultaten te verwijderen als de informatie 'ontoereikend, irrelevant of buitensporig' is. Daarom werd vrijdag door de internetreus een formulier online gezet dat burgers toeliet om een dergelijke, onderbouwde, aanvraag te doen.

Google zegt dat iedere aanvraag afzonderlijk zal worden behandeld en dat het daarbij telkens een afweging zal maken tussen het recht op bescherming van persoonsgegevens en het recht op informatie.

Als Google gehoor geeft aan de aanvraag, wordt wel enkel de verwijzing naar de website uit de resultatenlijst van Google verwijderd. De informatie zelf blijft dus gewoon op internet staan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud