Alibaba kiest NYSE voor beursgang

Jack Ma, de topman van Alibaba Group ©EPA

Het Chinese internetbedrijf Alibaba wil zijn aandelen noteren aan de New York Stock Exchange (NYSE). Dat maakte de onderneming donderdag bekend. Het is een klap voor de Nasdaq, die de mogelijk grootste beursgang in de VS ooit aan zich voorbij ziet gaan.

Alibaba wordt het op twee na grootste technologiebedrijf op NYSE, met een geschatte marktwaarde van 168 miljard dollar (123,4 miljard euro). Alleen International Business Machines (IBM) en maker van bedrijfssoftware Oracle zijn meer waard.

NYSE weet al een tijdje grote techbedrijven die naar de beurs willen aan zich te binden. Van de 37 introducties vorig jaar wist NYSE er 22 naar zich toe te halen, waaronder Twitter. En dit jaar trok King Digital Entertainment, de maker van het spelletje Candy Crush, ook al naar NYSE.

Alibaba, dat in mei van dit jaar aangaf een notering in New York te willen, brengt ongeveer 12 procent van zijn aandelen naar NYSE. Op basis van de geschatte waarde van de onderneming kan de opbrengst van de beursintroductie uitkomen op 20 miljard dollar.

Alibaba krijgt als ticker BABA en daar steekt een hele boodschap in. 'Ba' is het Chinese woord voor acht en dat wordt geassocieerd met voorspoed ('fa'). Het management zou trouwens graag hebben dat de beurshandel in Alibaba begint op 8 augustus, op 8/8 dus. Maar of dat lukt, valt af te wachten. Een zwakke beurs of andere factoren kunnen roet in het eten gooien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud