Advertentie

Amazon zet Amerikaanse apotheeksector op zijn kop

©AFP

Amazon stort zich in de VS op de verkoop en de bezorging van medicijnen op voorschrift. De aandelen van concurrerende apotheken kregen een oplawaai.

Het Amerikaanse webwinkelconcern zal in zijn digitale apotheek kortingen geven aan Amazon Prime-leden in de Verenigde Staten. Klanten van Amazon Pharmacy kunnen de aankoop bij het bedrijf doen met behulp van hun zorgverzekering. Prime-leden die geen gebruikmaken van hun verzekering komen in aanmerking voor kortingen op generieke en merkgeneesmiddelen op de site van Amazon of bij ongeveer 50.000 deelnemende apotheken.

Amazons nieuwe dienst komt meer dan twee jaar na de overname van PillPack, een bekende onlineapotheek. Amazon betaalde destijds 753 miljoen dollar voor die deal.
Met de apotheekdiensten gaat Amazon de concurrentie aan met apothekersbedrijven als CVS Health en Walgreens Boots Alliance , de twee grootste ketens in de VS. Ook rijdt Amazon concurrent Walmart in de wielen. De supermarktketen biedt al de mogelijkheid voor de onlineaankoop van medicijnen op voorschrift.

Volgens kenners valt er nog veel te winnen bij de verkoop van medicijnen online. Daarin wordt nu vooral uitgeblonken in inefficiƫntie. De medicijnmarkt is alleen in de VS al goed voor jaarlijks 4 biljoen dollar aan omzet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud