Advertentie

Amerikaanse nieuwssite Politico lonkt naar Brussel

©Politico

Allbritton Communications, het moederbedrijf achter de politieke nieuwssite Politico, zou plannen hebben om ook in Brussel actief te worden. Dat schrijft de nieuwssite Buzzfeed op basis van twee bronnen.

Politico is een zeer succesvolle politieke nieuwssite die gegroeid is uit een gratis papieren krant in Washington DC. De site richt zich via onder meer nieuwsbrieven op lobbyisten en beleidsmakers. Dat zijn mensen die bereid zijn een prijs te betalen voor een kwalitatief medium. Politico geldt als één van dé informatiebronnen van 'The Beltway', de politieke biotoop van Washington. De analyse is dat zo’n product ook wel moet aanslaan in de Europese hoofdstad.

Of Politico effectief naar de Europese wijk afzakt, hangt af van de bereidheid van adverteerders om geld in het project te stoppen. Het kan alvast een voorbeeld nemen aan andere media die over de Europese Unie berichten, zoals de onafhankelijke website EUobserver. Met European Voice richtte ook Financial Times eerder zijn pijlen op Brussel. De Britten verkochten het blad in september 2013 aan het Franse bedrijf Selectcom.

Politico heeft gisteren nog niet gereageerd op het nieuws, meldde Buzzfeed.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud