Belgische startup-investeerder Fred Destin aan boord bij Accel Partners

Fred Destin

Fred Destin, een Franstalige Belg die in de VS carrière heeft gemaakt in durfkapitaal en technologische startups, wordt partner bij het Londense kantoor van het investeringsfonds Accel.

Destin werkte de voorbije tien jaar voor het durfkapitaalfonds Atlas Venture in Boston. Hoewel hij in ons land weinig bekend is, maakte hij in de VS naam als een succesvolle investeerder die de brug kon leggen tussen Amerikaans kapitaal en Europese startups.

Destin maakte zijn overstap naar Accel bekend op Twitter.

I am joining @Accel - but will dearly miss @atlasventure - via @danprimack : http://t.co/k96tqYFd9m— Fred Destin (@fdestin) 21 mei 2014

Destin begon zijn carrière bij de zakenbanken JP Morgan en Goldman Sachs, en reed als investeringsmanager voor het fonds Speed Ventures mee op de dotcom-hype van rond de eeuwwisseling. Als partner bij Atlas Venture was hij betrokken bij tal van Europese startups, zoals het ticketingbedrijf Seatwave en het Britse vastgoedplatform Zoopla, dat overigensuitgerekend vandaag bekendmaakte dat het minstens een kwart van zijn aandelen op de Londense beurs wil laten noteren.

De Belg was ook jarenlang bestuurder bij het Franse DailyMotion, de grootste videowebsite na YouTube, en bij Seedcamp, een initiatief van verschillende investeringsfondsen om zaaikapitaal te verzamelen voor innovatieve Europese startups.

Zijn vertrek bij Atlas volgt enkele jaren nadat de investeringsgroep besliste om zijn Europese aanwezigheid af te bouwen en zich op de VS te concentreren.

Zijn nieuwe werkgever, Accel London, haalde begin vorig jaar nog 475 miljoen dollar op met de lancering van zijn vierde investeringsfonds.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud