Advertentie

'Beslissing voetbalrechten mogelijk maandag'

Michel Dupont, de voorzitter van de Pro League. (foto: Belga) ©BELGA

Michel Dupont, voorzitter van de Pro League (koepel van eersteklasse voetbalclubs), hoopt maandag de knoop door te hakken over de toekenning van de televisierechten op de voetbalwedstrijden.

Het Nieuwsblad meldde donderdag dat Telenet niet lang meer kan wachten op een ultieme beslissing van de Pro League rond het televisiecontract. 'Dat klopt, dat is voor ons ook absoluut geen nieuwe informatie', zegt Dupont. 'Jammer genoeg zitten we op dit moment een beetje vast. We kunnen namelijk niet samenzitten, zolang we geen advies hebben gekregen van de onafhankelijke auditeur die wij aangesteld hebben.'

Toch zal een akkoord mogelijk niet lang meer uitblijven. 'We hopen dat we vrijdag het auditrapport krijgen. Dan zouden we op basis van dat rapport op maandag een nieuwe algemene vergadering kunnen houden met alle eersteklassers', gaat Dupont voort. 'Als we dan tot een consensus komen, dan kan de knoop definitief doorgehakt worden.'

Telenet heeft een bod voor zes jaar ingediend bij de Pro League, te verlengen met nog eens zes jaar. Ook het Italiaanse MP & Silva heeft een voorstel gedaan.

Telenet ontkent formeel dat zijn bod 900 miljoen euro be­draagt, verdeeld over 12 jaar, maar de clubs zullen zeker krijgen wat ze nu al krijgen, luidt het. En dat is 55 miljoen euro per seizoen. Bovendien komt er een bonussysteem: hoe meer kijkers, hoe meer de Pro League zal delen in de winst van de zender. Als dat werkt, zullen de clubs substantieel meer krijgen dan nu.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud