Advertentie

Bod op Proximedia start op 10 juni

Proximedia-topman Fabrice Wuyts - Foto Photo News ©Photo News

Het overnamebod van Cyber Media, dat internetdienstenbedrijf Proximedia van de beurs van Brussel moet halen, start op 10 juni. Dat blijkt uit een financiële publicatie in De Tijd.

Het is al langer bekend dat hoofdaandeelhouder Cyber Media Proximedia van de beurs wil halen. De specialist in websitedesign en digitale marketing kwijnt al jaren weg op het Vrije Markt-segment van Euronext Brussel.

Eind april maakte het Luxemburgse Cyber Media zijn intenties al officieel bekend. En nu gaat het bod formeel van start. Aandeelhouders kunnen hun stukken aanbieden van 10 tot 21 juni. Cyber Media biedt 16 euro per aandeel. Op 16 april, de laatste keer dat er handel was in het aandeel, sloot Proximedia op 15,61 euro.

Het lijkt dus alsof Cyber Media een premie op tafel legt, maar schijn bedriegt. Tijdens de jongste algemene vergadering werd namelijk beslist dat Proximedia na de afsluiting van het bod een dividend van 1,50 euro per aandeel gaat uitbetalen. En de aandeelhouders die hun aandelen verkopen, verkopen ook hun recht op dat dividend aan Cyber Media.

Het bod gaat pas door indien Cyber Media 95 procent van de aandelen binnenhaalt. De kans lijkt eerder klein dat dat gaat mislopen. CEO Fabrice Wuyts en Bank Degroof, samen goed voor een belang van 25,48 procent, hebben al laten weten dat ze hun aandelen zullen verkopen. Dat betekent dat Cyber Media, samen met zijn eigen belang, al bij de start aan 88,1 procent van de aandelen zit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud