Boekenwinkelketen ECI krijgt uitstel van betaling

De Nederlandse keten ECI, die onder meer boeken, muziek, dvd's en games verkoopt, heeft deze week uitstel van betaling gekregen. Dat meldt het Nederlandse persagentschap ANP, op basis van gegevens uit het insolventieregister. ECI is ook in België actief.

De groep baat verschillende webshops uit en had tot voor kort een zestal winkels in ons land. Nu is er nog een winkel in Hasselt, zo blijkt uit informatie op de website. Het bedrijf zit ook achter de webwinkel van Free Record Shop en achter Cosmox.be, dat onder meer producten van televisieprogramma's verspreidt.

Bij de rechtbank Midden-Nederland is deze week uitstel van betaling verleend aan de bv's ECI Nederland en ECI Holding. Over ECI-dochter E-Ways Fulfilment Center is het faillissement uitgesproken. Die laatste zou verantwoordelijk zijn voor het voorraadbeheer, het verpakken en verzenden van artikels voor onder meer Free Record Shop.

De website van Free Record Shop blijkt donderdag 'door omstandigheden' niet beschikbaar. ECI.nl en ECI.be zijn wel nog te consulteren, net als cosmox.be en cosmox.nl.

Wat de gevolgen zijn van de aanvraag tot gerechtelijke bescherming is niet duidelijk. Bij ECI is voorlopig niemand te bereiken. Ook bij de Nederlandse investeringsmaatschappij Clearwood, die ECI enkele jaren geleden overkocht van Bertelsmann, is donderdag niemand te bereiken.

ECI werd in 1967 opgericht om het lezen in Nederland te stimuleren. In 2010 transformeerde het bedrijf van een boekwinkel uitsluitend toegankelijk voor leden naar een onlineverkoopkanaal waar iedereen producten kon bestellen. In België bleven een aantal winkels bestaan, onder meer in Aalst, Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk en Wijnegem. Enkele jaren geleden werkten daar 37 mensen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud