Brusselse media smelten samen

De vzw's van de Vlaams-Brusselse media Brussel Deze Week, FM Brussel en tvbrussel smelten samen tot één organisatie. De Vlaamse regering keurde de conceptnota goed over een Vlaams-Brussels mediaplatform van Vlaams minister voor Brussel Pascal Smet (sp.a). De nota werd woensdag besproken in de samenwerkingscommissie van de VGC-Raad en het Vlaams Parlement.

De drie Vlaams-Brusselse vzw's tvbrussel, FM Brussel en Brussel Deze Week (waaronder ook brusselnieuws.be valt) worden in één vzw geïntegreerd. Het concept was een voorstel van Vlaams minister voor Brussel Pascal Smet, die al een tijd ijvert voor meer integratie tussen de verschillende Vlaamse media in Brussel. Voor de goedkeuring werd overlegd met de betrokken organisaties en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

'De verschillende redacties met elk hun hoofdredacteur blijven bestaan', zegt Smet, 'maar die hoofdredacteurs zullen nu overleggen in een overkoepelend college.' Een derde van de journalisten zal ook crossmediaal werken. 'Een verbetering en uitbreiding van de mobiele website is een eerste concrete stap', aldus Smet in zijn beleidsnota.

De nota garandeert dat het budgettair en redactioneel evenwicht tussen de verschillende media gegarandeerd blijft. Een redactiestatuut moet garant staan voor redactionele onafhankelijkheid tegenover derden.

Het mediaplatform wordt verankerd in een decreet, dat in het najaar goedgekeurd moet zijn door alle beleidsniveaus. De integratie van de vzw's moet uiterlijk 15 maanden na de goedkeuring van de nota (die gebeurde op 21 december 2012) afgerond zijn. 'Een eengemaakte vzw zal leiden tot een meer efficient bestuur', besluit Smet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud