'Burger draait op voor Alfacam'

Sven Marinus, CEO Alfacam

Een deel van de verliezen die de banken moeten slikken bij Alfacam zou kunnen afgewenteld worden op de Vlaamse overheid en dus de belastingbetaler.

Dat meldt De Standaard. 

Alfacam overleeft al bijna acht maanden bij de gratie van zijn banken. Het bedrijf zit op een enorme schuldenberg van 58 miljoen euro, het gevolg van het falen van multimediaproject Exqi en een roekeloos groeibeleid.

Volgens de krant kan een faillissement vermeden worden als alle partijen ingaan op het voorstel van een durfkapitaalfonds gespecialiseerd in het opkopen van probleembedrijven. Maar dan nog zal een deel van de schulden moeten worden kwijtgescholden. Onder meer de grootbanken, Gimv en de Vlaamse overheid moeten nog geld van het bedrijf van Gabriel Fehervari. 

Een deel van de factuur van de grootbanken zal worden doorgeschoven naar de Vlaamse overheid. Die versoepelde tijdens de crisis zijn waarborgregelingen omdat de grootbanken te terughoudend werden in het verstrekken van kredieten. Zware dossiers werden beheerd door Gigarant. Vandaag zou nog voor 342 miljoen euro aan Gigarant-waarborgen uitstaan.

Alfacam kan naar eigen zeggen ook rekenen op de interesse van een sectorgenoot uit India.  Tegen eind september hoopt CEO Sven Marinus de knoop door te hakken. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud