Costa Concordia favoriete Google-zoekopdracht

De berging van het cruiseschip Costa Concordia was dit jaar de populairste zoekopdracht in Google - Foto Reuters ©REUTERS

De berging van het gestrande cruiseschip Costa Concordia was zowel in ons land als in de rest van de wereld de vaakst ingegeven zoekopdracht op Google. Dat heeft de internetreus zelf bekendgemaakt in zijn 'Zeitgeist 2013-rapport.

De Belgische popster Stromae staat in de top vier van beroemdheden die werden opgezocht. Zes van de tien meest opgezochte gebeurtenissen in ons land waren ook Belgisch.

De in november overleden acteur Paul Walker is de snelst stijgende internationale beroemdheid in de zoekopdrachten van de Belgen. Ook zochten de Belgen veel naar prins William, zijn vrouw Kate en Nelson Mandela. Alle lijstjes kan u hier terugvinden.

Fyra

De gebeurtenis die het meest werd opgezocht, is de ramp met het cruiseschip Costa Concordia. Het schip verging al in 2012, maar de bergingswerkzaamheden begonnen dit jaar. Ook de zaak rond de van moord beschuldigde Oscar Pistorius leverde veel zoekopdrachten op.

Binnenlandse onderwerpen waar de Belgen naar zochten, zijn onder meer de problemen met de Fyra-treinen en de uitspraak in de rechtszaak tegen Kim De Gelder.

De Belgen waren verder geïnteresseerd in de film Django Unchained, de Harlem Shake, Belfius, Outlook en Zalando. Koning Albert II werd vaker opgezocht dan zijn opvolger, koning Filip.

Google vatte de trends ook samen in dit korte filmpje:

Het jaaroverzicht van Google

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud