Datingreus Match haalt moederbedrijf Netlog en Twoo van de beurs

Toon Coppens (l.) en Lorenz Bogaert, de oprichters van Massive Media. Hun moederbedrijf Meetic wordt helemaal overgenomen door het Amerikaanse IAC. ©Lieven Van Assche

Het Amerikaanse bedrijf Match, bekend van de gelijknamige datingsite Match.com, brengt een openbaar overnamebod uit op het Franse bedrijf Meetic. Dat is het moederbedrijf van het Gentse Massive Media, de uitbater van de ontmoetingssite Twoo en de sociaalnetwerksite Netlog.

Match heeft zijn belang in Meetic al verhoogd van 80,8 naar 87,5 procent (88,6% van de stemrechten), via de overname van het aandelenpakket van de Franse stichter van het bedrijf, Marc Simoncini. Hij neemt ontslag als bestuurder.

In een volgende fase plant het Amerikaanse bedrijf een vrijwillig overnamebod op de rest van de aandelen. Meetic noteert nog op Euronext Parijs. Match biedt 18,75 euro per aandeel, 51 procent meer dan de slotkoers van dinsdagavond. Als de Amerikanen 95% van het kapitaal binnenhalen, zal er een squeeze-out of ‘uitknijpbod’ volgen op de resterende aandelen. In elk geval gaan we de delisting van de Parijse beurs aanvragen, aldus Match.

Meetic is de Europese marktleider in onlinedating en is actief in 15 landen en elf talen. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 164,8 miljoen euro en een ebitda van 36,7 miljoen euro.

Match is zelf een onderdeel van de Amerikaanse internetholding IAC. Het bedrijf is actief in 25 landen met merknamen als Match.com, OkCupid, OurTime.com en Meetic.

Meetic nam in december vorig jaar Massive Media over voor 18,9 miljoen euro. Massive Media is het bedrijf van de internetondernemers Lorenz Bogaert en Toon Coppens. Ze werden groot met de sociaalnetwerksite Netlog. Toen ze de strijd tegen het oprukkende Facebook verloren, richtten de twee hun inspanningen op een nieuw project, Twoo. Bogaert en Coppens noemen dat een ‘social discovery’-site waar je mensen uit de buurt kunt leren kennen, al komen de meeste gebruikers er wel degelijk uit amoureuze overwegingen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud