Delisting RTL Group is heel nabij

©Doc

Naast Ageas (+9,6%) en Montea (+3,1%) is RTL Group (+3,2%) een opvallende stijger op de Brusselse beurs. Het uitkoopbod van eigenaar Bertelsmann, de Duitse mediagigant, nadert met rassé schreden, verklaart KBC Securities de stijging. Binnenkort verdwijnt dus opnieuw een aandeel van Euronext Brussel.

Het definitieve ontwerp voor de Luxemburgse squeeze-outwet is rond en kan nu naar het Luxemburgse parlement, meldt KBC Securities. Het parlement stemt het ontwerp ofwel voor 15 juli (zomervakantie) ofwel in september. Daardoor is een bod van Bertelsmann heel nabij. In 2007 blies de mediareus een bod af, omdat het niet zeker was dat het RTL van de beurs zou kunnen halen.

De voorbije drie jaar verdwenen twaalf Belgische bedrijven van de beurs. De bekendste zijn Omega Pharma, NPM, Distrigas en Metris.

Ter herinnering: Bertelsmann heeft 92 procent van RTL in handen, de rest noteert op de Brusselse beurs. Die 8 procent is op de beurs ruim 860 miljoen euro waard.

Bertelsmann werd midden 2001 hoofdaandeelhouder van RTL Group, de grootste televisiegroep van Europa. Het verwierf toen de 30 procent van GBL in RTL, in ruil kreeg Frère een belang van 25 procent in Bertelsmann. GBL werd toen zelfs even hip in de Londense City, als enige beursgenoteerde vehikel om in Bertelsmann te investeren, tot Frère zijn mediabelang te gelde maakte.

Begin 2002 kocht Bertelsmann ook nog eens de 22 procent van Pearson in RTL, tegen 44 euro het stuk. Bertelsmann lanceerde toen een uitkoopbod tegen dezelfde prijs, maar de – vooral Luxemburgse – minderheidsaandeelhouders verzetten zich.

Het beurshuis geeft voor RTL Group een koopadvies.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud