opmerkelijk

DPG Media-personeel moet stil zijn tijdens VTM Nieuws

De VTM-nieuwsankers drukken de knop in op de officiĆ«le lancering. ©BELGA

VTM Nieuws heeft sinds maandagmiddag een nieuwe uitzendlocatie. Nieuwsanker Freek Braeckman mocht de kijker tijdens het journaal van 13 uur verwelkomen vanuit de nieuwe studio in het hoofdkantoor van moedergroep DPG Media in Antwerpen. VTM Nieuws zond tot nu uit vanuit Vilvoorde.

De nieuwe studio bevindt zich op de tweede verdieping van het gebouw, vlak naast de redactievloer van onder meer Het Laatste Nieuws. Dat plaatste de mediagroep wel voor de nodige uitdagingen. Lawaai op de redactie  is goed te horen in de nieuwsstudio, zo blijkt. 

In een interne communicatie maande de mediagroep journalisten vorige week aan 'zich te trainen om in stilte te werken tijdens de uitzending'. 'Vreugdekreten, vloekwoorden of zuchten van verlichting zijn te horen tot op de nieuwsset.' Journalisten mogen ook niet over de balustrade van de derde verdieping leunen, vanwaar je uitkijkt over de studio op de tweede verdieping. 'Vermijd dat je per ongeluk een cameo doet.'

Ook bij het ontwerp van de studio moest de mediagroep creatief zijn. Er staat een grote stabilisatiepaal in het midden van de studio. DPG Media camoufleerde die met een lang verticaal scherm. In de studio staan acht videoschermen, goed voor 70 vierkante meter schermoppervlakte. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud