DPG Media vervrouwelijkt raad van bestuur

Het nieuwe hoofdkantoor van DPG Media in Antwerpen. ©BELGA

Twee nieuwe onafhankelijke bestuurders doen hun intrede in de raad van bestuur van de mediagroep.

DPG Media (de nieuwe naam van De Persgroep, in ons land de uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws en De Morgen) kondigde donderdagmiddag een herschikking van zijn raad van bestuur aan. Die houdt onder meer een forse vervrouwelijking in. 

De raad van bestuur van het familiebedrijf telt drie familiale en vijf onafhankelijke bestuurders. De drie familiale bestuurders zijn Christian Van Thillo (CEO), Emmanuel Van Thillo en Christophe Convent (de schoonbroer van Christian Van Thillo). Zij blijven allen aan boord.

Vandewiele

Er komen twee nieuwe onafhankelijke bestuurders. DPG Media kiest voor Bernadette de Bethune, die een dochteronderneming van de weefgetouwenbouwer Vandewiele leidt, en Jeanine Van Der Vilst, de commerciële baas bij Eurofiber, dat een zakelijk glasvezelnetwerk in België, Nederland en Frankrijk uitbaat. 

Verdwijnen uit het bestuur van de mediagroep: Léon Seynaeve, de oprichter van de webwinkel Vente-Exclusive, en de vastgoedveteraan Eric Verbeeck. De fusie- en overnameadvocaat Jan Louis Burggraaf, de Rabobank-topper Ieko Sevinga en Ludwig Criel maken ook deel uit van de raad van bestuur. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud