Advertentie

EBay ontgoochelt met omzetprognose

Foto Bloomberg ©Bloomberg

De internetveiler eBay pakte woensdag na het slot van Wall Street uit met een iets lagere winst, maar de prognose voor het derde kwartaal was een afknapper.

EBay boekte in het tweede kwartaal een winst van 640 miljoen dollar of 49 cent per aandeel op een omzet van 3,88 miljard dollar. Dat is over de hele lijn een daling tegenover dezelfde periode van 2012. Toen verscheen 692 miljoen dollar winst of 53 cent per aandeel in de boeken, op een omzet van 3,4 miljard dollar.

Als een aantal items buiten beschouwing worden gelaten klokte de nettowinst in de voorbije driemaandenperiode af op 822 miljoen dollar of 63 cent per aandeel. Dat is in lijn met de gemiddelde verwachting van analisten en ook meer dan het jaar voordien (56 cent).

Voor het derde kwartaal is eBay echter niet bepaald optimistisch. De omzet zal tussen 3,85 en 3,95 miljard dollar uitkomen, verwacht het bedrijf uit San Jose. De zwakte van de economie in Europa en de tragere groei in Azië remmen de groei af. De gemiddelde analistenverwachting voor de omzet stond tot dusver op 3,97 miljard dollar, becijferde Bloomberg.

John Donahoe, de CEO van eBay, waarschuwt voor ‘tegenwind’ in de tweede jaarhelft. In de nabeurshandel verloor eBay meer dan 5 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud